Energie vergelijken Marrum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Marrum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als Allure Energie of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Marrum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Marrum.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €250

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Marrum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €130 €10,83 €1.570,90
3 jaar NLE €120 €3,33 €1.690,90
5 jaar NLE €0 €0 €1.810,90

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Marrum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Marrum:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Marrum met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Marrum? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Marrum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk speciale welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €293

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Marrum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Groessen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de goedkoopste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Marrum


Stap over naar de goedkoopste energie in Marrum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Marrum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
2 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede service
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Marrum

Het verbruik van gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Marrum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Ferwerderadiel). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Westendorp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Ferwerderadiel.