Energie vergelijken Brinkheurne Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Brinkheurne? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Brinkheurne? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie zie je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Hier ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Brinkheurne.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €179

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Brinkheurne? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.621,95
3 jaar Qurrent €410 €11,39 €1.741,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.861,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Brinkheurne”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Brinkheurne:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Brinkheurne waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Brinkheurne? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Brinkheurne is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hebben gewoonlijk formidabele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €167

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Brinkheurne zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Saaxumhuizen.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest betaalbare stroomleverancier voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Brinkheurne


Stap over naar de goedkoopste energie in Brinkheurne

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Brinkheurne (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijke service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
1 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Snel overstappen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Brinkheurne

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Brinkheurne? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij razendsnel de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Winterswijk). Een voordelige gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Hengstdijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Winterswijk.