Energie vergelijken Saaxumhuizen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Saaxumhuizen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex of Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Saaxumhuizen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Saaxumhuizen.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €219

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Saaxumhuizen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.595,75
3 jaar Oxxio €290 €8,06 €1.715,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.835,75

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Saaxumhuizen”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Saaxumhuizen:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Saaxumhuizen waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Saaxumhuizen? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Saaxumhuizen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €241

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Saaxumhuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Maashees.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Saaxumhuizen


Stap over naar de goedkoopste energie in Saaxumhuizen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Saaxumhuizen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Saaxumhuizen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Saaxumhuizen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel & overzichtelijk de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Winsum). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Buinerveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Winsum.