Energie vergelijken Britswert Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Britswert? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als DELTA of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Britswert? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je alle details over stroom, gas en licht in Britswert.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €181

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Britswert? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.523,50
3 jaar Green Choice €240 €6,67 €1.643,50
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.763,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je rap en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Britswert”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Britswert:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Britswert waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Britswert? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Britswert zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren verrassende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €170

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Britswert zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wanroij.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Britswert


Stap over naar de goedkoopste energie in Britswert

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Britswert (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Verschillende contracten
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online account
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Britswert

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Britswert? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je in minder dan een minuut de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Littenseradiel). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Maurik.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.