Energie vergelijken Maurik Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Maurik? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Maurik? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Maurik.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €230

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Maurik? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.571,20
3 jaar Energiedirect.nl €180 €5,00 €1.691,20
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.811,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Maurik”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Maurik:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Maurik met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Maurik? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Maurik zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders werken met daverende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €225

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Maurik zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Grootebroek.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Maurik


Ontdek de goedkoopste energie in Maurik

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu direct de goedkoopste stroom in Maurik (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online account
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Maurik

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Maurik? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen een paar seconden de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Buren). Een geschikte maatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Buren.