Energie vergelijken Broek in Waterland Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Broek in Waterland? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Budget Energie of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Broek in Waterland? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Broek in Waterland.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €177

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Broek in Waterland? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €120 €10 €1.523,60
3 jaar Engie €260 €7,22 €1.643,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.763,60

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Broek in Waterland”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Broek in Waterland:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Broek in Waterland met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Broek in Waterland? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Broek in Waterland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hebben gewoonlijk aantrekkelijke welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €132

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Broek in Waterland zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wapenveld.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Broek in Waterland


Zo vind je de goedkoopste energie in Broek in Waterland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Broek in Waterland (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Online account
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Broek in Waterland

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Broek in Waterland? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je makkelijk de voordeligste gasmaatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Waterland). Een passende gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Medemblik.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Waterland.