Energie vergelijken Medemblik Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Medemblik? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als Engie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Medemblik? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Wil je aanvullende informatie? Hier lees je alle details over stroom, gas en licht in Medemblik.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €189

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Medemblik? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.571,30
3 jaar Budget Energie €200 €5,56 €1.691,30
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.811,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels deze website vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Medemblik”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Medemblik:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Medemblik die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder HVC.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Medemblik? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Medemblik is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw sublieme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €285

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Medemblik zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Grootschermer.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Medemblik


Overstappen naar de goedkoopste energie in Medemblik

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Medemblik (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Contract wijzigen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Charmante service
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Betalen in termijnen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Medemblik

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Medemblik? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij meteen de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Medemblik). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Westerland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Medemblik.