Energie vergelijken Wapenveld Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wapenveld? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Anode Energie en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wapenveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Wapenveld.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €227

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Wapenveld? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.616,15
3 jaar EnergieFlex €210 €5,83 €1.736,15
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.856,15

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wapenveld”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Wapenveld:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Wapenveld waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wapenveld? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Wapenveld zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven jouw serieuze welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €263

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wapenveld zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Poortvliet.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wapenveld


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wapenveld

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wapenveld (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verschillende contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wapenveld

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wapenveld? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je gemakkelijk de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen uit de regio (Heerde). Een geschikte maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Grootschermer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Heerde.