Energie vergelijken Broek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Broek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Eneco en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Broek? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Broek.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €272

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Broek? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.523,55
3 jaar EnergieFlex €250 €6,94 €1.643,55
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.763,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Broek”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Broek:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Broek met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Broek? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Broek is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders geven namelijk sensationele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €264

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Broek zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Wanssum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt meteen de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Broek


Vind de goedkoopste energie in Broek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Broek (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstaphulp
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Direct overstappen
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Charmante service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online account
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Persoonlijke service
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Broek

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Broek? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je eenvoudig de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (De Friese Meren). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Mechelen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.