Energie vergelijken Wanssum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wanssum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals De Vastelastenbond of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wanssum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Wanssum.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €231

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Wanssum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.616,10
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.736,10
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.856,10

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wanssum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Wanssum:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Wanssum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wanssum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Wanssum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven namelijk interessante welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wanssum zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Poortugaal.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt nu de meest voordelige energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wanssum


Stap over naar de goedkoopste energie in Wanssum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wanssum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik aanpassen
Interessante acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jarig contract
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstaphulp
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik aanpassen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wanssum

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wanssum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen een paar seconden de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gastarievenuit de regio (Venray). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Grootegast.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Venray.