Energie vergelijken Broeksterwoude Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Broeksterwoude? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Allure Energie of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Broeksterwoude? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker zie je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Broeksterwoude.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €224

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Broeksterwoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.523,85
3 jaar Eneco €310 €8,61 €1.643,85
5 jaar Eneco €0 €0 €1.763,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Broeksterwoude”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Broeksterwoude:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Broeksterwoude waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Broeksterwoude? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Broeksterwoude is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven namelijk interessante welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €134

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Broeksterwoude zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Warfhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Broeksterwoude


Ontdek de goedkoopste energie in Broeksterwoude

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Broeksterwoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online account
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Broeksterwoude

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Broeksterwoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen mum van tijd de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Dantumadiel). Een interessante aanbieder aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Meerssen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Dantumadiel.