Energie vergelijken Meerssen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Meerssen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomleveranciers als Energieflex en Vattenfall. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Meerssen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Advies nodig? Via deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Meerssen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €182

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Meerssen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.571,55
3 jaar Oxxio €250 €6,94 €1.691,55
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.811,55

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Meerssen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Meerssen:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Meerssen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Meerssen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Meerssen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk sublieme welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €160

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Meerssen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Gytsjerk.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de voordeligste maatschappij voor jou. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Meerssen


Profiteer van de goedkoopste energie in Meerssen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Meerssen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel overstappen
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Aangename service
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Meerssen

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Meerssen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je direct de meest voordelige maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Meerssen). Een passende partij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Westerwijtwerd.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Meerssen.