Energie vergelijken Bronnegerveen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Bronnegerveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Allure Energie of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bronnegerveen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je meteen de goedkoopste energie. Per maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je handige info over stroom, gas en licht in Bronnegerveen.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €208

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Bronnegerveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.524,00
3 jaar Qurrent €340 €9,44 €1.644,00
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.764,00

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Bronnegerveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bronnegerveen:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Bronnegerveen met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bronnegerveen? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Bronnegerveen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €282

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bronnegerveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Warmond.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bronnegerveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Bronnegerveen

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Bronnegerveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede service
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Sympatieke service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Bronnegerveen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bronnegerveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij meteen de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Borger-Odoorn). Een betaalbare leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Megchelen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Borger-Odoorn.