Energie vergelijken Bruinisse Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Bruinisse? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Vandebron en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bruinisse? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Bruinisse.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €231

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bruinisse? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.524,30
3 jaar Budget Energie €400 €11,11 €1.644,30
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.764,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Bruinisse”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Bruinisse:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Bruinisse waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bruinisse? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Bruinisse is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden namelijk daverende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €257

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bruinisse zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Waspik.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige energieaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bruinisse


Zo vind je de goedkoopste energie in Bruinisse

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Bruinisse (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel overstappen
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Meerdere contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel overstappen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Bruinisse

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bruinisse? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je makkelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Schouwen-Duiveland). Een geschikte maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Melissant.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Schouwen-Duiveland.