Energie vergelijken Melissant Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Melissant? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals E.ON en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Melissant? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Melissant.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €235

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Melissant? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.572,00
3 jaar Essent €340 €9,44 €1.692,00
5 jaar Essent €0 €0 €1.812,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je rap en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Melissant”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Melissant:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Melissant die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Melissant? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Melissant is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je enorme welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €140

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Melissant zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Haarlo.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Melissant


Profiteer van de goedkoopste energie in Melissant

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Melissant (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Charmante service
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede medewerkers
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele gasprijs
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele stroomprijzen
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Melissant

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Melissant? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij zonder problemen de goedkoopste aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Goeree-Overflakkee). Een betaalbare leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Weteringbrug.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Goeree-Overflakkee.