Energie vergelijken Bruntinge Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Bruntinge? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Clean Energy en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bruntinge? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Bruntinge.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €216

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bruntinge? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.524,45
3 jaar Eneco €110 €3,06 €1.644,45
5 jaar Eneco €0 €0 €1.764,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Bruntinge”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Bruntinge:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Bruntinge met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bruntinge? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Bruntinge zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen stunten met immense welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €145

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bruntinge zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Watergang.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bruntinge


Vind de goedkoopste energie in Bruntinge

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Bruntinge (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Aangename service
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Bruntinge

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Bruntinge? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij snel & overzichtelijk de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Midden-Drenthe). Een betaalbare partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Meppel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Midden-Drenthe.