Energie vergelijken Meppel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Meppel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Meppel? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Meppel.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €272

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Meppel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.572,15
3 jaar Oxxio €370 €10,28 €1.692,15
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.812,15

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Meppel”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Meppel:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Meppel met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Meppel? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Meppel zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren reusachtige welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €184

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Meppel zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Haastrecht.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Meppel


Profiteer van de goedkoopste energie in Meppel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Meppel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Meerdere contracten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Meppel

Gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Meppel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij eenvoudig de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Meppel). Een voordelige aanbieder gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Weurt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Meppel.