Energie vergelijken Watergang Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Watergang? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom als Vrijopnaam en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Watergang? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Watergang.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €195

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Watergang? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.617,00
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.737,00
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.857,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Watergang”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Watergang:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Watergang waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Watergang? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Watergang zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden namelijk immense welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €125

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Watergang zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Radewijk.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de voordeligste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Watergang


Stap over naar de goedkoopste energie in Watergang

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Watergang (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijk advies
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Watergang

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Watergang? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij snel de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Waterland). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Haastrecht.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Waterland.