Energie vergelijken Buchten Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Buchten? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Buchten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Buchten.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €232

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Buchten? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.524,50
3 jaar NLE €120 €3,33 €1.644,50
5 jaar NLE €0 €0 €1.764,50

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Buchten”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Buchten:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Buchten met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Buchten? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Buchten zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren fantastische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €138

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Buchten zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Waterhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest voordelige aanbieder voor jouw woning en verbruik. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Buchten


Ontdek de goedkoopste energie in Buchten

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Buchten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Betalen in termijnen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Variabele stroomprijzen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Buchten

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Buchten? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je snel & overzichtelijk de meest voordelige maatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Sittard-Geleen). Een voordelige partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Meppen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Sittard-Geleen.