Energie vergelijken Waterhuizen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Waterhuizen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomaanbieders zoals Budget Energie en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Waterhuizen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energie. Per aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de geldende korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Waterhuizen.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €262

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Waterhuizen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.617,05
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.737,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.857,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Waterhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Waterhuizen:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Waterhuizen met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Waterhuizen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Waterhuizen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers geven namelijk daverende welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €236

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Waterhuizen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Radio Kootwijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Waterhuizen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Waterhuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Waterhuizen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette service
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Waterhuizen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Waterhuizen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen no-time de meest goedkope gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Hoogezand-Sappemeer). Een interessante partij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Haelen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.