Energie vergelijken Meppen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Meppen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Meppen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie zie je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Advies nodig? Via deze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Meppen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €200

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Meppen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.572,20
3 jaar Qurrent €380 €10,56 €1.692,20
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.812,20

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels deze website vergelijk je rap en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Meppen”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Meppen:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Meppen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Meppen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Meppen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden je enorme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €259

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meppen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Haelen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Meppen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Meppen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Meppen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede service
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jarig contract
Prominente acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vriendelijke service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Aangename service
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verschillende contracten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Meppen

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Meppen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je zonder problemen de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Coevorden). Een goedkope gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Wezep.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Coevorden.