Energie vergelijken Buitenkaag Start met vergelijken en bespaar maar liefst €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Buitenkaag? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals Budget Energie en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Buitenkaag? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Buitenkaag.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €258

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Buitenkaag? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.524,75
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.644,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.764,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Buitenkaag”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Buitenkaag:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Buitenkaag met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Buitenkaag? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Buitenkaag zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven namelijk huizenhoge welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €197

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Buitenkaag zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Weerselo.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Buitenkaag


Profiteer van de goedkoopste energie in Buitenkaag

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Buitenkaag (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Contract wijzigen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jarig contract
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Buitenkaag

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Buitenkaag? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij razendsnel de meest voordelige gasleverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Haarlemmermeer). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Metslawier.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Haarlemmermeer.