Energie vergelijken Bunnik Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Bunnik? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Anode Energie en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bunnik? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Bunnik.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €202

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Bunnik? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €240 €20 €1.524,95
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.644,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.764,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Bunnik”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Bunnik:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Bunnik waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bunnik? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Bunnik is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers geven jouw gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €257

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Bunnik zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wehl.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Bunnik


Overstappen naar de goedkoopste energie in Bunnik

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Bunnik (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Sympatieke service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Overstaphulp
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Bunnik

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bunnik? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je binnen mum van tijd de voordeligste leverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Bunnik). Een betaalbare gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Middelharnis.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Bunnik.