Energie vergelijken Burdaard Start met vergelijken en bespaar wel €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Burdaard? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals Vandebron en NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Burdaard? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je handige info over stroom, gas en licht in Burdaard.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €229

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Burdaard? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.525,05
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.645,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.765,05

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Burdaard”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Burdaard:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Burdaard met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Qwint.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Burdaard? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Burdaard zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je verrassende welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €183

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Burdaard zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Weiteveen.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Burdaard


Vind de goedkoopste energie in Burdaard

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Burdaard (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Aangename service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Nette service
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Inzicht in je verbruik
Sublieme acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Burdaard

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Burdaard? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je vandaag nog de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Ferwerderadiel). Een interessante gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Middelstum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ferwerderadiel.