Energie vergelijken Middelstum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Middelstum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Middelstum? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Middelstum.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €202

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Middelstum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.572,75
3 jaar Oxxio €170 €4,72 €1.692,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.812,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Middelstum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Middelstum:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Middelstum waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij DELTA.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Middelstum? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Middelstum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers geven jouw serieuze welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €198

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Middelstum zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hansweert.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest goedkope stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Middelstum


Stap over naar de goedkoopste energie in Middelstum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Middelstum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert ketels
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Meerdere contracten
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel oversluiten
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Online account
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Middelstum

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Middelstum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij in luttele seconden de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Loppersum). Een passende partij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Wijdenes.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Loppersum.