Energie vergelijken Weiteveen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Weiteveen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld E.ON en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Weiteveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Advies nodig? Via deze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Weiteveen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €260

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Weiteveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.617,60
3 jaar Vattenfall €180 €5,00 €1.737,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.857,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via de vergelijker vergelijk je razendsnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Weiteveen”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Weiteveen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Weiteveen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder DELTA.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Weiteveen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Weiteveen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden je fantastische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €154

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Weiteveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Reek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke leverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Weiteveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Weiteveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Weiteveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Variabele stroomprijzen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Simpele voorwaarden
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Betalen in termijnen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Weiteveen

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Weiteveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij nu de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Emmen). Een betaalbare gas leverancier gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hansweert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Emmen.