Energie vergelijken Bussum Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Bussum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Anode Energie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bussum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Bussum.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €236

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Bussum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.525,45
3 jaar Essent €310 €8,61 €1.645,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.765,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Bussum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bussum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Bussum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Westland Infra.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bussum? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Bussum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden je goede welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €299

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bussum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Werkendam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bussum


Stap over naar de goedkoopste energie in Bussum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Bussum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Online account
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online account
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Aangename service
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bussum

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Bussum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Bussum). Een interessante gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Midwoud.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bussum.