Energie vergelijken Werkendam Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Werkendam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Allure Energie en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Werkendam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Werkendam.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €201

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Werkendam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.618,00
3 jaar Energiedirect.nl €260 €7,22 €1.738,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.858,00

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Werkendam”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Werkendam:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Werkendam die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Werkendam? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Werkendam zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met prachtige welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €258

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Werkendam zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Ressen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Werkendam


Profiteer van de goedkoopste energie in Werkendam

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Werkendam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Direct overstappen
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede medewerkers
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Werkendam

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Werkendam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je in luttele seconden de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Werkendam). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Harderwijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Werkendam.