Energie vergelijken Midwoud Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Midwoud? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomleveranciers als Vandebron of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Midwoud? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je praktische info over gas, stroom en licht in Midwoud.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €205

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Midwoud? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €130 €10,83 €1.573,15
3 jaar Vattenfall €250 €6,94 €1.693,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.813,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je rap en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Midwoud”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Midwoud:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Midwoud met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Midwoud? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Midwoud zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven jouw sensationele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €187

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Midwoud zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Harderwijk.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de meest voordelige stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Midwoud


Ontdek de goedkoopste energie in Midwoud

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Midwoud (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstaphulp
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Behulpzame service
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Midwoud

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Midwoud? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij gemakkelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Medemblik). Een betaalbare leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wijnandsrade.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Medemblik.