Energie vergelijken Castenray Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Castenray? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als Essent en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Castenray? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend tref je direct de goedkoopste energie. Per organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Castenray.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €195

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Castenray? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.525,80
3 jaar Engie €380 €10,56 €1.645,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.765,80

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Castenray”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Castenray:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Castenray die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Castenray? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Castenray is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je reusachtige welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €213

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Castenray zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Per jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in West-Terschelling.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de voordeligste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Castenray


Zo vind je de goedkoopste energie in Castenray

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Castenray (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel overstappen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Meerdere contracten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Castenray

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Castenray? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je direct de voordeligste gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Venray). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Mill.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Venray.