Energie vergelijken West-Terschelling Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in West-Terschelling? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. E.ON en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in West-Terschelling? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in West-Terschelling.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €262

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in West-Terschelling? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.618,35
3 jaar Oxxio €330 €9,17 €1.738,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.858,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers West-Terschelling”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in West-Terschelling:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in West-Terschelling met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in West-Terschelling? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats West-Terschelling is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met daverende welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €252

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In West-Terschelling zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Rhee.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest goedkope aanbieder voor jou. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken West-Terschelling


Vind de goedkoopste energie in West-Terschelling

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in West-Terschelling (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
3 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in West-Terschelling

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in West-Terschelling? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je snel de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Terschelling). Een betaalbare maatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Harkstede.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Terschelling.