Energie vergelijken Castricum Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Castricum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende aanbieders van stroom als DELTA en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Castricum? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie check je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Castricum.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €218

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Castricum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.525,90
3 jaar Delta €400 €11,11 €1.645,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.765,90

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via deze pagina vergelijk je gauw en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Castricum”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Castricum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Castricum met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Castricum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Castricum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met huizenhoge welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €206

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Castricum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Westbroek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Castricum


Profiteer van de goedkoopste energie in Castricum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Castricum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel oversluiten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
2 jarig contract
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Castricum

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Castricum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij makkelijk de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Castricum). Een passende leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Milsbeek.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Castricum.