Energie vergelijken Westbroek Start met vergelijken en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Westbroek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Westbroek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina vind je alle info over stroom, gas en licht in Westbroek.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €189

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Westbroek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.618,45
3 jaar Green Choice €350 €9,72 €1.738,45
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.858,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Westbroek”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Westbroek:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Westbroek die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Westbroek? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Westbroek is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven jouw enorme welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €215

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westbroek zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Rheezerveen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Westbroek


Vind de goedkoopste energie in Westbroek

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Westbroek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online account
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Westbroek

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Westbroek? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je moeiteloos de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (De Bilt). Een goedkope maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Harmelen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente De Bilt.