Energie vergelijken Chaam Start met vergelijken en krijg een korting tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Chaam? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Allure Energie of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Chaam? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Chaam.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €224

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Chaam? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.525,95
3 jaar Budget Energie €410 €11,39 €1.645,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.765,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Chaam”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Chaam:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Chaam die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij DELTA.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Chaam? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Chaam zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €212

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Chaam zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Westdorp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt direct de goedkoopste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Chaam


Stap over naar de goedkoopste energie in Chaam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Chaam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verschillende contracten
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Sympatieke service
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstaphulp
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Chaam

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Chaam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij in minder dan een minuut de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Alphen-Chaam). Een betaalbare maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Minnertsga.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Alphen-Chaam.