Energie vergelijken Westdorp Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Westdorp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld E.ON of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Westdorp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Advies nodig? Hier ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Westdorp.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €177

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Westdorp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.618,50
3 jaar EnergieFlex €360 €10 €1.738,50
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.858,50

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Westdorp”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Westdorp:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Westdorp met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Westdorp? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Westdorp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders werken met interessante welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €132

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westdorp zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Rhenen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Westdorp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Westdorp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Westdorp (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verschillende contracten
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Overstapservice
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Contract wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede service
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Hulp bij overstappen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Westdorp

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Westdorp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij zonder moeite de meest betaalbare gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Borger-Odoorn). Een passende maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Harreveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Borger-Odoorn.