Energie vergelijken Westeremden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Westeremden? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Energieflex en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Westeremden? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Westeremden.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €247

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Westeremden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.618,80
3 jaar Essent €420 €11,67 €1.738,80
5 jaar Essent €0 €0 €1.858,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vlot en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Westeremden”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Westeremden:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Westeremden met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Westeremden? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Westeremden zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hanteren aantrekkelijke welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €300

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Westeremden zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Rien.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest goedkope stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westeremden


Ontdek de goedkoopste energie in Westeremden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Westeremden (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette klantenservice
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verbruik advies
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Westeremden

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Westeremden? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Loppersum). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hattem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Loppersum.