Energie vergelijken Cruquius Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Cruquius? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen als DELTA en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Cruquius? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Cruquius.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €242

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Cruquius? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.526,45
3 jaar Energiedirect.nl €190 €5,28 €1.646,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.766,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Cruquius”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Cruquius:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Cruquius waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Cruquius? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Cruquius zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen werken met huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €293

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Cruquius zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Westerland.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de goedkoopste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Cruquius


Stap over naar de goedkoopste energie in Cruquius

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Cruquius (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs stroom
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik advies
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede service
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Cruquius

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Cruquius? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je zonder moeite de voordeligste leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Haarlemmermeer). Een passende maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Molkwerum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Haarlemmermeer.