Energie vergelijken Molkwerum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Molkwerum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als Budget Energie en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Molkwerum? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Molkwerum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €194

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Molkwerum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.574,15
3 jaar Engie €130 €3,61 €1.694,15
5 jaar Engie €0 €0 €1.814,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Molkwerum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Molkwerum:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Molkwerum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Molkwerum? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Molkwerum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden namelijk prachtige welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €227

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Molkwerum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hauwert.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de voordeligste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Molkwerum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Molkwerum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Molkwerum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Goede service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Molkwerum

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Molkwerum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een goedkope organisatie gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wintelre.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.