Energie vergelijken Westerland Start met vergelijken en bespaar maar liefst €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Westerland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Allure Energie of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Westerland? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Westerland.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €176

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Westerland? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.619,00
3 jaar Qurrent €140 €3,89 €1.739,00
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.859,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je rap en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Westerland”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Westerland:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Westerland met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Westerland? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Westerland zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €183

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Westerland zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Rijkevoort.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest goedkope stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Westerland


Profiteer van de goedkoopste energie in Westerland

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Westerland (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Direct overstappen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Behulpzame service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Diverse prijsafspraken
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Aangename service
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Westerland

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Westerland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij makkelijk de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Hollands Kroon). Een voordelige leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Hauwert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Hollands Kroon.