Energie vergelijken Culemborg Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Culemborg? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als UnitedConsumers en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Culemborg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Culemborg.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €255

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Culemborg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.526,55
3 jaar Budget Energie €210 €5,83 €1.646,55
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.766,55

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Culemborg”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Culemborg:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Culemborg waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Leon Zeewolde.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Culemborg? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Culemborg is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers stunten met immense welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €130

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Culemborg zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Westernieland.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Culemborg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Culemborg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Culemborg (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Aangename service
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Culemborg

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Culemborg? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen mum van tijd de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Culemborg). Een geschikte organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Monster.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Culemborg.