Energie vergelijken Westernieland Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Westernieland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als Essent en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Westernieland? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Westernieland.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €194

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Westernieland? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.619,10
3 jaar EnergieFlex €160 €4,44 €1.739,10
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.859,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Westernieland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Westernieland:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Westernieland waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Westernieland? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Westernieland is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen werken met fantastische welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €213

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westernieland zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Rijnsburg.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de voordeligste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westernieland


Profiteer van de goedkoopste energie in Westernieland

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Westernieland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Tussentijds aanpassen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Westernieland

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Westernieland? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je eenvoudig de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (De Marne). Een passende maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Havelterberg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente De Marne.