Energie vergelijken Dalem Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Dalem? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Eneco of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Dalem? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Dalem.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €190

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Dalem? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.526,70
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.646,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.766,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dalem”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Dalem:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Dalem waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Dalem? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Dalem zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak daverende welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €224

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Dalem zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Westerwijtwerd.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de meest goedkope stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Dalem


Ontdek de goedkoopste energie in Dalem

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Dalem (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verschillende contracten
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs stroom
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
3 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Dalem

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dalem? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij in luttele seconden de meest betaalbare aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Gorinchem). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Mook.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Gorinchem.