Energie vergelijken Mook Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Mook? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals E.ON of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Mook? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Mook.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €182

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Mook? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.574,40
3 jaar Essent €180 €5,00 €1.694,40
5 jaar Essent €0 €0 €1.814,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze website vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Mook”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Mook:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Mook die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Mook? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Mook is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak hoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €260

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Mook zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hee.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare maatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Mook


Zo vind je de goedkoopste energie in Mook

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Mook (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Mook

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Mook? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je direct de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Mook en Middelaar). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Huppel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Mook en Middelaar.