Energie vergelijken Westerwijtwerd Start met vergelijken en bespaar wel €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Westerwijtwerd? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als Clean Energy of Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Westerwijtwerd? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina vind je alle details over stroom, gas en licht in Westerwijtwerd.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €246

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Westerwijtwerd? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.619,25
3 jaar Delta €190 €5,28 €1.739,25
5 jaar Delta €0 €0 €1.859,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Westerwijtwerd”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Westerwijtwerd:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Westerwijtwerd waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Coteq Netbeheer.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Westerwijtwerd? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Westerwijtwerd zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden je aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €236

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Westerwijtwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Rijsbergen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Westerwijtwerd


Overstappen naar de goedkoopste energie in Westerwijtwerd

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Westerwijtwerd (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Aangename service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Goede service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstaphulp
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede medewerkers
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Westerwijtwerd

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Westerwijtwerd? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij snel & overzichtelijk de meest betaalbare leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Loppersum). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Hee.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Loppersum.