Energie vergelijken Dalerveen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Dalerveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals Anode Energie en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Dalerveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Dalerveen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €212

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Dalerveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.526,85
3 jaar Qurrent €270 €7,50 €1.646,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.766,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dalerveen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Dalerveen:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Dalerveen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Dalerveen? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Dalerveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen stunten met enorme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €157

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dalerveen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Westkapelle.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dalerveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Dalerveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Dalerveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Verschillende contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Contract wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijk advies
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Simpele voorwaarden
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Dalerveen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Dalerveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij gelijk de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Coevorden). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Moorveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Coevorden.