Energie vergelijken Damwoude Start met vergelijken en krijg een korting tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Damwoude? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. De Vastelastenbond of NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Damwoude? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder check je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je alle details over gas, stroom en licht in Damwoude.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €211

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Damwoude? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.527,00
3 jaar Engie €300 €8,33 €1.647,00
5 jaar Engie €0 €0 €1.767,00

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Damwoude”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Damwoude:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Damwoude waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Damwoude? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Damwoude is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €212

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Damwoude zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Westwoud.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Damwoude


Overstappen naar de goedkoopste energie in Damwoude

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Damwoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste prijs gas
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Charmante service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstapservice
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online account
Interessante acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette klantenservice
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Damwoude

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Damwoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder moeite de meest betaalbare aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Dantumadiel). Een goedkope organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Muiderberg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Dantumadiel.