Energie vergelijken Westwoud Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Westwoud? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroomleveranciers zoals Vandebron of Fenor. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Westwoud? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Westwoud.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €197

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Westwoud? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.619,55
3 jaar Oxxio €250 €6,94 €1.739,55
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.859,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Westwoud”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Westwoud:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Westwoud waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij DELTA.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Westwoud? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Westwoud zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €290

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Westwoud zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ritthem.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de goedkoopste energiemaatschappij voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Westwoud


Ontdek de goedkoopste energie in Westwoud

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Westwoud (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik advies
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jarig contract
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Westwoud

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Westwoud? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Drechterland). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Heemskerk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Drechterland.