Energie vergelijken Muiderberg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Muiderberg? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals UnitedConsumers of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Muiderberg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Muiderberg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €224

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Muiderberg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.574,70
3 jaar EnergieFlex €240 €6,67 €1.694,70
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.814,70

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Muiderberg”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Muiderberg:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Muiderberg waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Muiderberg? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Muiderberg zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren sublieme welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €260

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Muiderberg zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Heemskerk.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jou. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Muiderberg


Stap over naar de goedkoopste energie in Muiderberg

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Muiderberg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Nette service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Meerdere contracten
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijk advies
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Muiderberg

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Muiderberg? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je in luttele seconden de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen uit de regio (Muiden). Een passende gas leverancier achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wirdum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Muiden.