Energie vergelijken De Bilt Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Bilt? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroom maatschappijen als Allure Energie en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in De Bilt? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in De Bilt.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €215

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Bilt? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.527,10
3 jaar Delta €320 €8,89 €1.647,10
5 jaar Delta €0 €0 €1.767,10

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Bilt”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in De Bilt:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van De Bilt waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in De Bilt? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom De Bilt zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers werken met aantrekkelijke welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €147

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In De Bilt zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wetering.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Bilt


Ontdek de goedkoopste energie in De Bilt

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in De Bilt (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Persoonlijke service
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in De Bilt

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in De Bilt? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je razendsnel de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (De Bilt). Een geschikte maatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Munnekezijl.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente De Bilt.