Energie vergelijken Munnekezijl Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Munnekezijl? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Energiedirect.nl of Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Munnekezijl? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Munnekezijl.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €240

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Munnekezijl? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.574,80
3 jaar Energiedirect.nl €260 €7,22 €1.694,80
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.814,80

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Munnekezijl”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Munnekezijl:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Munnekezijl waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Munnekezijl? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Munnekezijl zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hebben gewoonlijk sensationele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €142

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Munnekezijl zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Heenvliet.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Munnekezijl


Overstappen naar de goedkoopste energie in Munnekezijl

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Munnekezijl (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Persoonlijke service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Maandelijks bijstellen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Nette service
Prominente acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Munnekezijl

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Munnekezijl? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je direct de goedkoopste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een betaalbare gas leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Witharen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.